Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gluténmentes kréker recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg Schär Mix B liszt
  • 6 dkg vaj
  • 18 dkg tejföl (20%-os)
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 kávéskanál őrölt fehér bors

Lekenéshez

  • 1 tojásfehérje
  • csipet só

Szóráshoz

  • szezámmag
  • mák
  • köménymag

Elkészítése

Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és az őrölt borsot, majd keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a hideg-felkockázott vajat, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgáját.

Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra.

A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót, villával verjük alaposan fel, majd kenjük vele le a tésztát és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal, mákkal.

Ezután ízlés szerint vágjuk fel a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni (amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker).

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/glutenmentes-kreker/