Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Perecek

Sós sütemények

Gluténmentes obwarzanki (lengyel pereckülönlegesség)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos-cukros tejbe, majd futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sóval, majd készítsünk a közepébe egy mélyedést és öntsük bele az olvasztott vajat, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután tegyük egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.17.

Hozzávalók kb 10 db-ho

Kell még

A szóráshoz

Elkészítése

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos-cukros tejbe, majd futtassuk fel.

A lisztet keverjük össze a sóval, majd készítsünk a közepébe egy mélyedést és öntsük bele az olvasztott vajat, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután tegyük egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük duplájára a tésztát.

Amikor a tészta megkelt osszuk el 20 egyenlő részre, majd formázzunk belőlük kis golyókat.

Ezután a golyókat sodorjuk vékony rudakká, majd kettesével csavarjuk össze és formázzuk gyűrűvé (én 28 cm hosszú rudakat sodortam a golyókból).

Az elkészült tésztagyűrűket ezután takarjuk le konyharuhával, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 30 percig kelni.

Egy edénybe öntsünk kb egy liter vizet, adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot és forraljuk fel.

Amikor a víz elkezd forrni, óvatosan helyezzük bele a tésztagyűrűket, majd főzzük 1-2 percig.

Ezután óvatosan emeljük ki a tésztát a vízből, csepegtessük le, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire.

A tepsiben lévő tésztát ízlés szerint szórjuk meg mákkal, szezámmaggal vagy éppen köménymaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép aranybarnára (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).

A sütőből kivéve helyezzük a pereceket egy rácsra és hűtsük ki teljesen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is