Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg Spar free from Universal liszt
- 6 dkg reszelt trappista sajt
- 12 dkg vaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 db tojássárgája
- 1/2 pohár tejföl (75g)
Krém:
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 1 db tojás
- 2, 5 evőkanál útifű maghéj (Psyllium husk)
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
Hempergetéshez:
- kb 15 dkg trappista, vagy füstölt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára betesszük a hűtőbe. Vékonyra kinyújtjuk és a legkisebb pogácsaszaggatóval kis tallérokat szúrunk ki belőle, majd előmelegített sütőben 180 fokon világosbarnára sütjük. (kb 10 perc)
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A vaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd sűrű krémmé főzzük. Amint kihűlt, hozzáadjuk a vajat is.
Egy-egy tallért jó vastagon megkenünk krémmel, majd összeragasztjuk őket és meghempergetjük reszelt sajtban.
[box style=”info”]Sajtos roló szendvicsnek neveztem el, mert csak az íze egyezik meg a sajtos rolóéval, a formája nem.[/box]