Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás és mackósajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 1 kg margarin
  • 1 kg túró
  • 6 dkg só
  • 5 dkg élesztő
  • langyos
  • cukros tej

Töltelékhez

  • 250 g konzerv gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 18 darab mackó sajt apróra vágva
  • majoránna ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Az élesztőt csak belemorzsoljuk és 1 órán át pihentetjük letakarva.

A gombát a hagymával és fűszerekkel megpároljuk.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik gombás, a másik sajttölteléket fog kapni.

Külön-külön kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és behajtogatjuk. Ugyanezt tesszük a sajtossal is, majd tovább pihentetjük kb 30 percig

Újra kinyújtjuk, hajtogatjuk és állni hagyjuk újabb 20 percig.

Jöhet a szaggatás, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és megkenjük tojással, ízlés szerint sajttal vagy szezámmaggal szórhatjuk. Előmelegített 210 fokos sütőben sütjük kb 22 percig vagy amíg aranybarna nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/gombas-es-mackosajtos-pogacsa/