Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött finomságok

Gombás-krémsajtos töltött batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombás-krémsajtos töltött batyu könnyen elkészíthető sós sütemény. A gombás-szalonnás töltelék jól illik a puha kelt tésztához.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.30.

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel, a tejföllel, a tojással, az olajjal és kevés sóval együtt lágy tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.

Töltelék elkészítése

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk, majd a szalonnát kiolvasztjuk, és a hagymát üvegesre dinszteljük rajta. Hozzáadjuk a gombát, sóval és borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a levét elfővi. Még melegen belekeverjük a krémsajtot, majd hagyjuk kihűlni.

Formázás és sütés

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd kb. 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükre teszünk a töltelékből, majd a sarkakat felhajtjuk és összenyomkodjuk, hogy kis batyukat kapjunk.

A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, letakarva 15–20 percig pihentetjük. Ezután felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 25–30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A töltelékbe tehetünk apróra vágott petrezselymet vagy egy kevés reszelt sajtot is. A batyuk frissen a legfinomabbak, de másnap hidegen is jól fogyaszthatók.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is