Elkészítése
A gombát megtisztítjuk, majd nyolc szép nagy gombafejet egészben hagyunk, a többit apróra vágjuk. Egy evőkanál olajon megpároljuk a gombafejeket, majd kivesszük és félretesszük. Ugyanabban a zsiradékban megpároljuk az apróra vágott gombát is.
Közben vajból, egy evőkanál lisztből és egy deci tejből besamelt főzünk. A párolt gomba felét (levétől leszűrve) hozzáadjuk a besamelhez, majd sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Végül hozzákeverjük a tojást is.
A másik evőkanál olajon megpároljuk a rizst, majd kétszer annyi vízzel felöntjük, ételízesítő porral ízesítjük, és puhára főzzük.
Egy tűzálló tál aljára rizst terítünk, majd ráfektetjük a megpárolt gombafejeket. Mindegyik gombafej közepére egy kis halmot rakunk a besameles gombából. Az egészet gombamártással öntjük le.
A gombamártás elkészítéséhez a maradék párolt, apróra vágott gombát zsírjára sütjük, majd meghintjük a másik evőkanál liszttel. Felöntjük a maradék tejjel, sózzuk, borsozzuk, és sűrűre forraljuk. A végén tejföllel gazdagítjuk.
Az egészet sütőben átsütjük, de vigyázunk, hogy ne piruljon meg túlzottan.
