Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával töltött gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg rizs
  • 50 dkg gomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál ételízesítő

Elkészítése

A gombát megtisztítjuk, majd nyolc szép nagy gombafejet egészben hagyunk, a többit apróra vágjuk. Egy evőkanál olajon megpároljuk a gombafejeket, majd kivesszük és félretesszük. Ugyanabban a zsiradékban megpároljuk az apróra vágott gombát is.

Közben vajból, egy evőkanál lisztből és egy deci tejből besamelt főzünk. A párolt gomba felét (levétől leszűrve) hozzáadjuk a besamelhez, majd sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Végül hozzákeverjük a tojást is.

A másik evőkanál olajon megpároljuk a rizst, majd kétszer annyi vízzel felöntjük, ételízesítő porral ízesítjük, és puhára főzzük.

Egy tűzálló tál aljára rizst terítünk, majd ráfektetjük a megpárolt gombafejeket. Mindegyik gombafej közepére egy kis halmot rakunk a besameles gombából. Az egészet gombamártással öntjük le.

A gombamártás elkészítéséhez a maradék párolt, apróra vágott gombát zsírjára sütjük, majd meghintjük a másik evőkanál liszttel. Felöntjük a maradék tejjel, sózzuk, borsozzuk, és sűrűre forraljuk. A végén tejföllel gazdagítjuk.

Az egészet sütőben átsütjük, de vigyázunk, hogy ne piruljon meg túlzottan.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/gombaval-toltott-gomba/