Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gőzleme egy török eredetű, töltött lepényféle, amely vékonyra nyújtott tésztából és ízletes töltelékből készül. Serpenyőben sütve kívül enyhén ropogós, belül pedig puha marad. Kiadós és egyszerű fogás, amely vacsorára vagy vendégváró falatnak is tökéletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
molnarbela55
Beküldte: 2017.11.25.

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítése

Töltelék:

Gombát hagymával együtt dinsztelünk, majd kihűtjük.

A hagymás gombát, a tarjával és a reszelt sajttal botmixerrel vagy késes aprítóval addig pürésítjük, amíg egynemű krémet nem kapunk.

Tészta:

Az élesztőt a langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, sót és olajat hozzáadjuk, majd tésztát gyúrunk belőle. Letakarva kb 1 órán át kelesztjük.

A megkelt tésztát 12 egyenlő részre osztjuk és lisztezett felületen nagyon vékony, kör alakú lapokat nyújtunk belőle.:

Formázás és sütés

A kinyújtott tésztalapokat vékonyan megkenjük a töltelékkel, majd félbehajtjuk. A széleit az ujjainkkal alaposan összenyomkodjuk.

Egy palacsintasütőt vékonyan kiolajozunk. Minden újabb tésztánál kitöröljük és újra bekenjük. A gőzleméket kis lángon sütjük, először az egyik oldalát aranybarnára, majd megfordítva a másik oldalát is.

Tipp:

A töltelék variálható spenóttal, fetával vagy akár darált hússal is. Ha frissebb, könnyedebb ízvilágot szeretnénk, akkor a kész gőzlemét citromlével meglocsolva, salátával tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Török Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
molnarbela55
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is