Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grissini recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 15 g élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bazsalikom (friss, aprítva)
  • 1 teáskanál oregánó (friss, aprítva)
  • 1 teáskanál kakukkfű (friss, aprítva)

Tetejére

  • ketchup vagy pizzakrém
  • szezámmag

Elkészítése

A tejet és a vizet összeöntjük, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

Közben a lisztet egy edénybe mérjük és belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk a fűszereket, olajat és hozzáaöntjük és élesztős keveréket is. Az egészet összedolgozzuk jól formázható tésztává.

Lisztezett felületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és megkenjük ketchuppal vagy pizzakrémmel és megszórjuk sajttal (de el is maradhat), majd szezámmaggal és kissé rányomkodjuk.

A tésztát 8-10 mm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Néhányszor megtekerjük a tésztát és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

200 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/grissini-2/