Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejben futtatott élesztőt, a puha margarint és a tejfölt, majd összedolgozzuk. Ha nagyon száraz és nem áll össze, pici vízzel rásegítünk. Szép sima, puha tésztagombócot készítünk és letakarva legalább 2-2,5 órát pihentetjük, kelesztjük. Ezután a tésztát enyhén lisztezett deszkára téve ujjnyi vastagra sodorjuk és késsel szintén ujjnyi […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
pontycomb
Beküldte: 2019.12.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejben futtatott élesztőt, a puha margarint és a tejfölt, majd összedolgozzuk. Ha nagyon száraz és nem áll össze, pici vízzel rásegítünk. Szép sima, puha tésztagombócot készítünk és letakarva legalább 2-2,5 órát pihentetjük, kelesztjük.

Ezután a tésztát enyhén lisztezett deszkára téve ujjnyi vastagra sodorjuk és késsel szintén ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, amiket a tenyerünkkel kissé megsodrunk.

Sütőlemezre téve langyos vízzel megfújjuk és 180 fokon 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A sütőből kivéve még forrón ismét befújjuk vízzel és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Pár óra múlva (miután teljesen kihűltek) a rudakat egy szövetzsákba rakjuk, a száját lekötjük és szellős, hűvös helyen lógatva tároljuk. Amikor felhasználjuk, akkor szeleteljük fel kisebb darabokra.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is