Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gubarúd recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • csipet só
  • 0,5 dl tej
  • langyos víz

Elkészítése

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tejben futtatott élesztőt, a puha margarint és a tejfölt, majd összedolgozzuk. Ha nagyon száraz és nem áll össze, pici vízzel rásegítünk. Szép sima, puha tésztagombócot készítünk és letakarva legalább 2-2,5 órát pihentetjük, kelesztjük.

Ezután a tésztát enyhén lisztezett deszkára téve ujjnyi vastagra sodorjuk és késsel szintén ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, amiket a tenyerünkkel kissé megsodrunk.

Sütőlemezre téve langyos vízzel megfújjuk és 180 fokon 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A sütőből kivéve még forrón ismét befújjuk vízzel és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Pár óra múlva (miután teljesen kihűltek) a rudakat egy szövetzsákba rakjuk, a száját lekötjük és szellős, hűvös helyen lógatva tároljuk. Amikor felhasználjuk, akkor szeleteljük fel kisebb darabokra.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/gubarud/