A vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tejet, a tojássárgáját, a sót és a sütőport. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha nem akar összeállni, adhatunk hozzá még egy kevés tejet.
A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Pihentetés után lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Derelyevágóval vagy késsel rudakra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített, 190 fokos sütőben néhány perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
Ha változatosságra vágyunk, a sajt mellé szórhatunk a tetejére köménymagot, szezámmagot vagy lenmagot is. Füstölt sajttal pedig karakteresebb ízt kapunk.