Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás rudacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 375 g liszt
  • 75 g margarin
  • 10 dkg hagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 150 ml joghurt
  • 1 csomag instant élesztő
  • zöldfűszerek
  • 150 ml langyos tej
  • reszelt sajt
Hagymás rudacska

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez az olvasztott margarinnal, sóval és alaposan összedolgozzuk. A tésztát fél óráig kelni hagyjuk. A hagymát megdinszteljük, majd pirosra pirítjuk. A joghurtot a fűszerkeverékkel elkeverjük. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a joghurttal, rászórjuk a hagymát, megszórjuk reszelt sajttal.

Vékony csíkokra szeljük a tésztát, tepsibe helyezzük úgy, hogy minden csíkot középen megtekerünk, hogy egy masni szerű formát adjon. Nekem ennyi tésztából kb 40 db lesz, általában dupla adagot sütök belőle. Szép pirosra sütjük.Sztori: Terveztem már másféle összeállításban is. Gondoltam fokhagymás-spenótos, paradicsomos-bazsalikomos, esetleg édes variációban is, pl túróval.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/hagymas-rudacska/