Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Hajtogatott medvehagymás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg búzaliszt 1 ek só 25 dkg vaj/margarin 1 tojás 18 dkg tejföl (20%-os) 50 ml zsíros tejszín 1 csipet kristálycukor 25 g élesztő (friss) Hajtogatáshoz: 10 dkg margarin 5 dkg medvehagyma A kenéshez: 1 tojás Elkészítése: A lisztbe tesszük a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és géppel összegyúrjuk. Egy nylon tasakba tesszük, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.06.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 1 ek só
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 1 tojás
  • 18 dkg tejföl (20%-os)
  • 50 ml zsíros tejszín
  • 1 csipet kristálycukor
  • 25 g élesztő (friss)

Hajtogatáshoz:

  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg medvehagyma

A kenéshez:

  • 1 tojás


Elkészítése:

A lisztbe tesszük a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és géppel összegyúrjuk. Egy nylon tasakba tesszük, és 1 éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni.

Másnap elkészítjük a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk, és a puha vajjal összekeverjük.

Ha pihent a tésztánk, lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vajjal, a egyik oldalát behajtjuk a közepéig,és ráhajtjuk a másikat. Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra, akkor ezt a hajtogatást megismételjük, csak duplán.Újabb pihentetés, és a harmadik hajtogatást triplán csináljuk. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk, és fél órát ismét pihen.

Ha letelt a fél óra, akkor ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd bekockázzuk egy késsel. Felvert tojással lekenjük, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A leesett részt újra gyúrjuk, és azzal is úgy járunk el, míg el nem fogy. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kiszaggatott pogácsákat, majd előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses) kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Közben egy szórófejes flakonból spriccelünk rá vizet, hogy gőz keletkezzen. Isteni puha, foszlós pogácsa. Ha valaki többet szeretne készíteni, duplázza az adagot. Ha sok a tészta, akkor zacskóban lefagyasztható, és bármikor elővehető. Jó étvágyat!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is