Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Hamburger zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A joghurtot és 1,5 dl tejet langyosra melegítjük, majd hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Az élesztőt hagyjuk felfutni. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd elkeverjük a sóval és a maradék cukorral. A liszthez elmorzsoljuk a margarint vagy hozzáadjuk az olajat. A felfutott élesztőt a liszthez öntjük, hozzáadjuk a tojást, és elkezdjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Barna Pap Monika
Beküldte: 2013.04.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A joghurtot és 1,5 dl tejet langyosra melegítjük, majd hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Az élesztőt hagyjuk felfutni.

Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd elkeverjük a sóval és a maradék cukorral. A liszthez elmorzsoljuk a margarint vagy hozzáadjuk az olajat.

A felfutott élesztőt a liszthez öntjük, hozzáadjuk a tojást, és elkezdjük dagasztani a tésztát. Fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy puha, ruganyos tésztát kapjunk. A tésztát letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 9 egyforma zsemlét formázunk belőle. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól távol. Ismét letakarjuk, és további 20-30 percig kelesztjük, amíg duplájára nőnek.

A megkelt zsemléket lekenjük egy felvert tojással, és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal. Hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 180 fokra állítjuk. A zsemléket kb. 18 percig sütjük, amíg aranyszínűek lesznek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is