Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Házi burgonyás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát héjastól megfőzzük puhára, majd krumplinyomón áttörjük, kihűtjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, vagy margarint, élesztőt, cukrot, sót teszünk bele, majd a tojássárgákat és a burgonyát. Jól eldolgozzuk, kinyújtjuk, a két oldalát középre behajtjuk, majd a hosszanti oldalairól is középre behajtjuk cipóvá. Pár órára pihenni hagyjuk. Végül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.04.25.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A burgonyát héjastól megfőzzük puhára, majd krumplinyomón áttörjük, kihűtjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, vagy margarint, élesztőt, cukrot, sót teszünk bele, majd a tojássárgákat és a burgonyát.

Jól eldolgozzuk, kinyújtjuk, a két oldalát középre behajtjuk, majd a hosszanti oldalairól is középre behajtjuk cipóvá.

Pár órára pihenni hagyjuk. Végül 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, késsel 1-2 mm mélyen bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretre kiszúrjuk. Kiszúrás után meleg helyen kb 20 percen át kelesztjük, majd tojással lekenjük őket, megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.

Ha nem eléggé gyúrható a tészta, 1 evőkanál tejföllel lazíthatunk rajta.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is