Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Házi krumplis kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: Az élesztőt langyos tejben, egy kevés cukorral elkeverve felfuttatjuk. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az áttört, kihűlt főtt krumplit, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet. Ha a tészta igényli, kevés langyos vizet is adhatunk hozzá. A tésztát alaposan kidolgozzuk, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. Letakarva, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Lasancz Gabriella
Beküldte: 2013.04.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben, egy kevés cukorral elkeverve felfuttatjuk. Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az áttört, kihűlt főtt krumplit, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet. Ha a tészta igényli, kevés langyos vizet is adhatunk hozzá.

A tésztát alaposan kidolgozzuk, amíg sima, rugalmas állagot nem kapunk. Letakarva, langyos helyen körülbelül két órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Formázás:

A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, és olajos kézzel két egyforma méretű cipót formázunk belőle. A cipókat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket éles késsel néhány helyen bevágjuk, hogy szép mintát kapjanak sütés közben.

Sütés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A sütő aljába egy hőálló edénybe vizet helyezünk, hogy sütés közben gőz képződjön, amely segít a kenyér héjának ropogóssá tételében. A cipókat körülbelül 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás:

A kész kenyereket rácsra tesszük hűlni, hogy az aljuk ne legyen nedves.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Lasancz Gabriella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is