Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Házikolbászos tátika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg leveles tészta (2 csomag) 1 pár kolbász 2 tojás sárgája 10 dkg reszelt sajt Elkészítése: A fagyasztott leveles tésztát kiolvasztom, majd lisztezett deszkán vékonyra (3-4 mm) kinyújtom. A karikára vágott kolbászokat a tészta szélétől 5 centiméterre felsorakoztatom, köztük 3 centis közöket hagyva, majd a tészta szélét visszahajtom rá. Úgy szaggatom ki pogácsaszaggatóval, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg leveles tészta (2 csomag)
  • 1 pár kolbász
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A fagyasztott leveles tésztát kiolvasztom, majd lisztezett deszkán vékonyra (3-4 mm) kinyújtom.

A karikára vágott kolbászokat a tészta szélétől 5 centiméterre felsorakoztatom, köztük 3 centis közöket hagyva, majd a tészta szélét visszahajtom rá.

Úgy szaggatom ki pogácsaszaggatóval, vagy likőrös pohárral, hogy a felhajtás is beleessen. Ezzel a kis pogácsák az egyik oldalukon rögzítődnek és a sütés közben a leveles tészta csak a másik oldalon fog kinyílni.

A pogácsákat sütőpapírra sorakoztatom, megkenem tojássárgájával, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütöm.

Gyönyörű, egyik oldalon tátogó pogik lesznek belőlük.

Gyulai házikolbászból készült, de elkészíthető virslivel is, azt viszont érdemes ketchupba, vagy mustárba forgatni előtte.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is