Elkészítése
Tészta elkészítése
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket a sóval, a cukorral, az olajjal és a maradék tejjel összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Lágy, rugalmas tésztát dagasztunk, és letakarva kb. 2 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.
Formázás és töltés
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk és kisebb négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe egy darab virslit helyezünk, majd szorosan feltekerjük. A tetejét késsel néhány helyen bevagdossuk, és felvert tojással megkenjük.
Sütés
A tésztába tekert virsliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp
A tésztába tekerés előtt a virslit vékonyan bekenhetjük mustárral vagy ketchuppal, így még ízletesebb lesz. A tetejét megszórhatjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal is, hogy különlegesebb változatot kapjunk.
