Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Húsos-zöldséges pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húsos-zöldséges pite laktató és változatos étel, amelyben a csirkemell és a friss zöldségek találkoznak a ropogós leveles tésztával. Kiváló főfogásként vagy hidegtál részeként is tálalható. Langyosan és hidegen egyaránt finom.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Hús:

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd fél órát pihentetjük, hogy az ízek jól átjárják. A pihentetés után a húst felforrósított olajon pár perc alatt elősütjük, majd kiszedjük és hűlni hagyjuk.

Zöldségek:

A póréhagymát kb 2 cm-es darabokra vágjuk, a cukkinit vastagabb szeletekre, majd negyedekre daraboljuk. A hús sütésénél visszamaradt olajhoz vajat adunk, felforrósítjuk, majd először a póréhagymát pároljuk rajta és közben sózzuk, borsozzuk. Amikor kissé összeesett, hozzáadjuk a cukkinit és roppanósra pároljuk. Ezután félretesszük hűlni.

Töltelék összeállítása:

A tejszínt a tojásokkal, a liszttel, kevés sóval és borssal simára keverjük. Hozzáadjuk az elősütött húst és a párolt zöldségeket, majd óvatosan összeforgatjuk.

Pite összeállítása:

Az egyik előnyújtott leveles tésztát a piteformába terítjük és ráöntjük a húsos-zöldséges tölteléket. A tészta szélét lekenjük tojással, majd befedjük a másik tésztalappal. A sodrófát végiggörgetjük a formán, így a felesleges tészta leválik (amit felhasználhatunk sós rúd készítéséhez).

A tetejét tojással lekenjük, villával több helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson. Előmelegített hőlégkeveréses sütőben, 160 °C-on kb 40–45 percig sütjük, amíg szép pirosra sül. A formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

Tálalás:

A pitét ízlés szerint szeleteljük, langyosan vagy hidegen kínáljuk.

Tipp:

A tölteléket gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott gombával. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, rozmaringgal vagy kakukkfűvel is fűszerezhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is