Hús:
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd fél órát pihentetjük, hogy az ízek jól átjárják. A pihentetés után a húst felforrósított olajon pár perc alatt elősütjük, majd kiszedjük és hűlni hagyjuk.
Zöldségek:
A póréhagymát kb 2 cm-es darabokra vágjuk, a cukkinit vastagabb szeletekre, majd negyedekre daraboljuk. A hús sütésénél visszamaradt olajhoz vajat adunk, felforrósítjuk, majd először a póréhagymát pároljuk rajta és közben sózzuk, borsozzuk. Amikor kissé összeesett, hozzáadjuk a cukkinit és roppanósra pároljuk. Ezután félretesszük hűlni.
Töltelék összeállítása:
A tejszínt a tojásokkal, a liszttel, kevés sóval és borssal simára keverjük. Hozzáadjuk az elősütött húst és a párolt zöldségeket, majd óvatosan összeforgatjuk.
Pite összeállítása:
Az egyik előnyújtott leveles tésztát a piteformába terítjük és ráöntjük a húsos-zöldséges tölteléket. A tészta szélét lekenjük tojással, majd befedjük a másik tésztalappal. A sodrófát végiggörgetjük a formán, így a felesleges tészta leválik (amit felhasználhatunk sós rúd készítéséhez).
A tetejét tojással lekenjük, villával több helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson. Előmelegített hőlégkeveréses sütőben, 160 °C-on kb 40–45 percig sütjük, amíg szép pirosra sül. A formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Tálalás:
A pitét ízlés szerint szeleteljük, langyosan vagy hidegen kínáljuk.
Tipp:
A tölteléket gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott gombával. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, rozmaringgal vagy kakukkfűvel is fűszerezhetjük.