Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Hússal töltött kelt tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a darált húst vagy a maradék húst, és sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús kérget kap, hozzáadjuk a petrezselymet, a sajtot, a fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és cukkinit. Felöntjük habtejszínnel, és az egészet összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Az élesztőt 0,5 dl langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő megkelt, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.13.

Hozzávalók

Tészta

Elkészítése

Az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a darált húst vagy a maradék húst, és sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús kérget kap, hozzáadjuk a petrezselymet, a sajtot, a fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és cukkinit. Felöntjük habtejszínnel, és az egészet összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Az élesztőt 0,5 dl langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő megkelt, hozzáadjuk a liszthez, és beletesszük a többi hozzávalót is. Jól bedagasztjuk a tésztát, és letakarva a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kettéosztjuk, majd mindkét részt külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk sütőpapíron, és áttesszük őket a sütőlapra. A téglalapok széleit ferdén bevagdossuk.

A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére halmozzuk, majd a bevágott széleket felváltva hajtjuk rá, egyik oldalról, majd a másikról. A két végét külön behajtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is