Elkészítése
Az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a darált húst vagy a maradék húst, és sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús kérget kap, hozzáadjuk a petrezselymet, a sajtot, a fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és cukkinit. Felöntjük habtejszínnel, és az egészet összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt 0,5 dl langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő megkelt, hozzáadjuk a liszthez, és beletesszük a többi hozzávalót is. Jól bedagasztjuk a tésztát, és letakarva a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kettéosztjuk, majd mindkét részt külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk sütőpapíron, és áttesszük őket a sütőlapra. A téglalapok széleit ferdén bevagdossuk.
A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére halmozzuk, majd a bevágott széleket felváltva hajtjuk rá, egyik oldalról, majd a másikról. A két végét külön behajtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
