Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hússal töltött kelt tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús (ha van maradék sült vagy főtt hús, akkor az kockára vágva mehet bele)
  • 0,5 dl olaj
  • 20 dkg sajt (darabolt )
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb szál sárgarépa (megpárolva és kockára vágva)
  • 1 db cukkini (megpárolva és kockára vágva)
  • bors
  • só
  • 1 dl főzőtejszín

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • só
  • cukor

Elkészítése

Az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a darált húst vagy a maradék húst, és sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús kérget kap, hozzáadjuk a petrezselymet, a sajtot, a fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és cukkinit. Felöntjük habtejszínnel, és az egészet összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Az élesztőt 0,5 dl langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. Amikor az élesztő megkelt, hozzáadjuk a liszthez, és beletesszük a többi hozzávalót is. Jól bedagasztjuk a tésztát, és letakarva a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kettéosztjuk, majd mindkét részt külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk sütőpapíron, és áttesszük őket a sütőlapra. A téglalapok széleit ferdén bevagdossuk.

A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére halmozzuk, majd a bevágott széleket felváltva hajtjuk rá, egyik oldalról, majd a másikról. A két végét külön behajtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/hussal-toltott-kelt-teszta/