Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Húsvéti fonott kosárka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a kelt tésztát és letakarva kelesztjük kb 1 órán át. Egy kupola formájú hőálló tálat (tál átmérője kb 23 cm) alufóliával beburkolunk és függőlegesen tésztacsíkokat helyezünk rá egymástól kis távolságokra. A tetejét, ahol a tészták összeérnek jól lenyomkodjuk. Következő lépésként felhelyezzük a vízszintes sorokat, úgy, hogy minden második […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.04.04.

Tészta

Kenéshez

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a kelt tésztát és letakarva kelesztjük kb 1 órán át.

Egy kupola formájú hőálló tálat (tál átmérője kb 23 cm) alufóliával beburkolunk és függőlegesen tésztacsíkokat helyezünk rá egymástól kis távolságokra. A tetejét, ahol a tészták összeérnek jól lenyomkodjuk. Következő lépésként felhelyezzük a vízszintes sorokat, úgy, hogy minden második tészta alá bebújtatjuk. A túllógó részeket levágjuk és a tésztánkat megkenjük tojással.

180 fokos sütőben megsütjük kb 30 perc alatt. Ha megsült, hagyjuk kihűlni a formán.

A kosár pereméhez készítünk egy fonott koszorút, akkora méretben, amekkora a kosarunk átmérője. Tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A fogantyúhoz szintén készítünk egy fonatot, amit a kosár formázáshoz használt edényünk tetejére helyezve sütünk meg.

Ha kihűltek a tésztáink, akkor a kosarat az aljára fordítjuk. Ráhelyezzük a fonott koszorút. A fogantyú mindkét végébe fogpiszkálót szúrunk és azzal a kosárhoz rögzítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is