Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Iluska burgonyafánkja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab burgonya
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 4 dkg friss élesztő
  • 50 ml tej (az élesztő felfuttatásához)
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük.

A liszttel, a tojással, a felfutott élesztővel, a sóval, a kihűlt burgonyával és az olajjal jól kidolgozott tésztát gyúrunk és letakarva fél órán át pihentetjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és így kelesztjük 1 órát.

Végül felmelegített, de nem forró zsiradékben kisütjük egyszer megfordítva.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/iluska-burgonyafankja/