Elkészítése
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a tejfölt, az egyik tojást és 10 dkg reszelt sajtot. Sóval (kb. 2 teáskanálnyit) ízesítjük, és alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát kapunk.
A tésztát letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 4 cm vastagságúra nyújtjuk. A második tojást felverjük, és a kinyújtott tésztát megkenjük vele. A maradék, 30 dkg reszelt sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején.
A tésztából 5 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Kissé hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.

