Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Isteni sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg trappista sajt
  • 30 dkg vaj
  • 6 evőkanál tejföl
  • 6 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • só
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a tejfölt, az egyik tojást és 10 dkg reszelt sajtot. Sóval (kb. 2 teáskanálnyit) ízesítjük, és alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát kapunk.

A tésztát letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 4 cm vastagságúra nyújtjuk. A második tojást felverjük, és a kinyújtott tésztát megkenjük vele. A maradék, 30 dkg reszelt sajtot egyenletesen eloszlatjuk a tetején.

A tésztából 5 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

Kissé hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/isteni-sajtos-pogacsa/