Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Joghurtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A margarint elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, majd a közepébe egy mélyedést készítünk. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk a tojást és a joghurtot, majd az egészet alaposan kidolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát konyharuhával letakarva, langyos helyen […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.17.

Hozzávalók

A lekenéshez

A tetejére

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A margarint elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, majd a közepébe egy mélyedést készítünk.

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk a tojást és a joghurtot, majd az egészet alaposan kidolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát konyharuhával letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, enyhén átgyúrjuk, és kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztát pogácsaszaggatóval szaggatjuk ki, és a tetejét késsel óvatosan bevagdossuk. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tojássárgája és tej keverékével.

A pogácsák tetejét megszórjuk szezámmaggal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A sütési idő kb. 20-25 perc, de ez a sütőtől függően változhat.

Frissen tálalva a pogácsa könnyű és puha.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is