Elkészítése
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval. A margarint elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, majd a közepébe egy mélyedést készítünk.
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk a tojást és a joghurtot, majd az egészet alaposan kidolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát konyharuhával letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, enyhén átgyúrjuk, és kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztát pogácsaszaggatóval szaggatjuk ki, és a tetejét késsel óvatosan bevagdossuk. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük a tojássárgája és tej keverékével.
A pogácsák tetejét megszórjuk szezámmaggal, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A sütési idő kb. 20-25 perc, de ez a sütőtől függően változhat.
Frissen tálalva a pogácsa könnyű és puha.
