Elkészítése
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a reszelt sajtot, a sót, a joghurtot és a tojást egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A kis pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól kissé távol.
A tetejüket felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal vagy köménymaggal, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.
Tipp
A pogácsát változatossá tehetjük úgy, hogy a tésztába apróra vágott sonkát, pirított hagymát vagy füstölt sajtot gyúrunk. Frissen a legfinomabb, de jól záródó dobozban pár napig is eltartható.

