Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Joghurtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A joghurtos pogácsa kívül ropogós, belül puha és omlós, amelyet a joghurt és a sajt tesz különlegessé. Egyszerűen elkészíthető, bármilyen alkalomra tökéletes választás, legyen szó vendégvárásról vagy egy finom vacsora kísérőjéről.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Domjan Maria
Beküldte: 2013.10.08.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a reszelt sajtot, a sót, a joghurtot és a tojást egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A kis pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól kissé távol.

A tetejüket felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal vagy köménymaggal, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

Tipp

A pogácsát változatossá tehetjük úgy, hogy a tésztába apróra vágott sonkát, pirított hagymát vagy füstölt sajtot gyúrunk. Frissen a legfinomabb, de jól záródó dobozban pár napig is eltartható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Domjan Maria
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is