Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 0,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 db tojás

A tetejére

  • köménymag
  • reszelt sajt
  • 1 db tojás

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a reszelt sajtot, a sót, a joghurtot és a tojást egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A kis pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól kissé távol.

A tetejüket felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal vagy köménymaggal, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

Tipp

A pogácsát változatossá tehetjük úgy, hogy a tésztába apróra vágott sonkát, pirított hagymát vagy füstölt sajtot gyúrunk. Frissen a legfinomabb, de jól záródó dobozban pár napig is eltartható.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/joghurtos-pogacsa-2/