Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Pogácsák

Sós sütemények

Joghurtos-sajtos pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, a tojást és a joghurtot. A tészta közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, és az egészet jól kidolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.07.

Hozzávalók

A pogácsák tetejére

Elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, a tojást és a joghurtot. A tészta közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, és az egészet jól kidolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk.

A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 4 részbe hajtogatjuk (a tészta hajtogatásával levegősebb, rétegesebb lesz). Ezután 1,5 cm vastagra újra kinyújtjuk.

A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a formákat.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc).

Frissen, még melegen tálaljuk, de kihűlve is puha és ízletes marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is