Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos-sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 50 ml tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl joghurt

A pogácsák tetejére

  • 1 db tojás
  • 4 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, a tojást és a joghurtot. A tészta közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, és az egészet jól kidolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk.

A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 4 részbe hajtogatjuk (a tészta hajtogatásával levegősebb, rétegesebb lesz). Ezután 1,5 cm vastagra újra kinyújtjuk.

A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a formákat.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc).

Frissen, még melegen tálaljuk, de kihűlve is puha és ízletes marad.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/joghurtos-sajtos-pogacsa/