Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, a tojást és a joghurtot. A tészta közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, és az egészet jól kidolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk.
A tésztát letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 4 részbe hajtogatjuk (a tészta hajtogatásával levegősebb, rétegesebb lesz). Ezután 1,5 cm vastagra újra kinyújtjuk.
A tészta tetejét felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a formákat.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben, 200 °C-on aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc).
Frissen, még melegen tálaljuk, de kihűlve is puha és ízletes marad.