Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Várjuk, amíg felfut. Ezután az élesztős tejet hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és lágy, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. A tésztát öt egyforma cipóra osztjuk, majd letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, a cipókat egyenként kinyújtjuk, kör alakúra. Mindegyik kinyújtott tésztát nyolc cikkre […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.28.

Hozzávalók

A kenéshez

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Várjuk, amíg felfut. Ezután az élesztős tejet hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és lágy, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. A tésztát öt egyforma cipóra osztjuk, majd letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, a cipókat egyenként kinyújtjuk, kör alakúra. Mindegyik kinyújtott tésztát nyolc cikkre vágjuk, majd a cikkeket a szélesebb végétől feltekerve kifliket formázunk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük tojássárgájával, és a tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.

A kifliket még fél órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen, frissen tálaljuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is