Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Várjuk, amíg felfut. Ezután az élesztős tejet hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz, és lágy, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. A tésztát öt egyforma cipóra osztjuk, majd letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, a cipókat egyenként kinyújtjuk, kör alakúra. Mindegyik kinyújtott tésztát nyolc cikkre vágjuk, majd a cikkeket a szélesebb végétől feltekerve kifliket formázunk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, lekenjük tojássárgájával, és a tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.
A kifliket még fél órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen, frissen tálaljuk. Jó étvágyat!

