Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Juhtúrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A juhtúrós pogácsa egy könnyen elkészíthető sós sütemény. A juhtúró adja meg az ízét, a kelt tészta pedig puha és omlós lesz sütés után. Vendégvárónak és hétköznapi nassolnivalónak is jól beválik.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erika Meszaros
Beküldte: 2013.10.01.

Hozzávalók

A kenéshez

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. Közben a juhtúrót áttörjük, majd a vajjal és a liszttel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt és a tojássárgákat, majd sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát letakarva egy tálban egy órán át kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. Ezután lisztezett deszkán kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket konyhai ollóval három helyen megcsipkedjük, majd felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig, majd 200 fokon további 10 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak.

Tipp

A tésztába keverhetünk egy kevés reszelt sajtot is, hogy még gazdagabb ízt kapjunk. A pogácsák tetejére szórhatunk köménymagot vagy szezámmagot, így változatosabbá tehetjük őket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is