A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. Közben a juhtúrót áttörjük, majd a vajjal és a liszttel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt és a tojássárgákat, majd sima tésztává gyúrjuk.
A tésztát letakarva egy tálban egy órán át kelesztjük, amíg a duplájára nem nő. Ezután lisztezett deszkán kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket konyhai ollóval három helyen megcsipkedjük, majd felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig, majd 200 fokon további 10 percig sütjük, amíg aranybarnára pirulnak.
Tipp
A tésztába keverhetünk egy kevés reszelt sajtot is, hogy még gazdagabb ízt kapjunk. A pogácsák tetejére szórhatunk köménymagot vagy szezámmagot, így változatosabbá tehetjük őket.