Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Juhtúrós, sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg juhtúró
  • 0,5 kg finomliszt
  • 0,5 kg margarin
  • 1 teáskanál só (ha szükséges mert a juhtúró sós)

A kenéshez

  • 1 db tojás

A tetejére

  • 15 dkg trappsita sajt

Elkészítése

A tehéntúrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük, a sajtot lereszeljük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd alaposan kidolgozzuk. Ezután kétszer hajtogatjuk, hasonlóan, mint a vajas tésztát. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és a tetejét sűrűn bevagdossuk.

Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát, és a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Felvert egész tojással lekenjük a tetejüket, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

Az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/juhturos-sajtos-pogacsa-2/