Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Kacsazsíros burgonyás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk (5-10 perc). Amikor az élesztő felfutott, egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a reszelt főtt burgonyát, a joghurtot (vagy kefirt), a kacsazsírt, a sót, a tejfölt és az egy tojást. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. A tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.05.17.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk (5-10 perc). Amikor az élesztő felfutott, egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a reszelt főtt burgonyát, a joghurtot (vagy kefirt), a kacsazsírt, a sót, a tejfölt és az egy tojást. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 45-60 perc).

Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét éles késsel bevagdossuk, majd egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és letakarva még 30 percig pihentetjük.

A megkelt pogácsák tetejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk napraforgómaggal és köménymaggal. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 180-200 °C-on 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

Frissen tálaljuk, omlós és puha állagának köszönhetően mindenki kedvence lehet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is