A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk (5-10 perc). Amikor az élesztő felfutott, egy nagy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a reszelt főtt burgonyát, a joghurtot (vagy kefirt), a kacsazsírt, a sót, a tejfölt és az egy tojást. Az egészet alaposan összegyúrjuk, és sima, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 45-60 perc).
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét éles késsel bevagdossuk, majd egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és letakarva még 30 percig pihentetjük.
A megkelt pogácsák tetejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk napraforgómaggal és köménymaggal. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 180-200 °C-on 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Frissen tálaljuk, omlós és puha állagának köszönhetően mindenki kedvence lehet.