Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Kacsazsíros pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kacsazsíros pogácsa különleges, puha és ízletes péksütemény, amelyben a krumpli és a kacsazsír együtt gondoskodik a lágy állagról és a gazdag ízről. Ideális választás vendégvárónak, reggelire vagy egy tartalmas leves mellé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A szobahőmérsékletű, átszitált lisztet összemorzsoljuk a sóval és a kacsazsírral. Hozzáadjuk a lereszelt főtt krumplit, a kevés cukorral felfuttatott élesztőt, a tejfölt és a tej–savó keverékét. Az egészet sima, rugalmas tésztává dolgozzuk.

A tészta állagától függően kevés liszttel vagy folyadékkal korrigálhatjuk, hiszen a liszt minősége befolyásolja a végeredményt. A tésztát letakarva megkelesztjük.

Ha szépen megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét éles késsel beirdaljuk, és tepsibe sorakoztatjuk a pogácsákat. Még fél óráig kelesztjük, majd a tetejüket lekenjük tojással. Ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, fenyőmaggal vagy köménymaggal.

Előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tipp

A pogácsát gazdagíthatjuk reszelt sajttal is, amelyet a tetejére szórunk sütés előtt. Frissen fogyasztva a legfinomabb, de jól záródó dobozban másnap is puha marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is