Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Perecek

Sós sütemények

Kakukkfüves, fokhagymás perecek (gluténmentes)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg rizsliszt (nem gluténmentes változatban finomliszt) 5 dkg kukoricaliszt 1 mk sütőpor 1 tk só 5 dkg libazsír (ettől lesz igazán omlós és ízletes-, de helyettesíthető 8 dkg vajjal) 2 ek tejföl 1 tojás 1 gerezd fokhagyma (reszelve) 6-8 ág kakukkfű leszedett levelei frissen őrölt bors, ízlés szerint Kenéshez: 1 tojás kb. 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Brioche
Beküldte: 2015.10.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizsliszt (nem gluténmentes változatban finomliszt)
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 tk só
  • 5 dkg libazsír (ettől lesz igazán omlós és ízletes-, de helyettesíthető 8 dkg vajjal)
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 6-8 ág kakukkfű leszedett levelei
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint

Kenéshez:

  • 1 tojás
  • kb. 1 ek pirított szezámmag


Elkészítése:

A liszteket keverjük össze a sütőporral és sóval. Ezután üssük hozzá a tojást, majd tegyük bele a zsiradékot és a tejfölt is.

Reszeljük bele a fokhagymát, és rakjuk hozzá a kakukkfüvet és a borsot. Gyúrjunk jól formázható tésztát, és pihentessük hideg helyen kb. 10-15 percet.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle perceket (vagy tetszőleges formákat). Rakjuk sütőpapíros tepsire, kenjük le az enyhén felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.

Előmelegített 180 fokos sütőben 13 percet süssük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Brioche
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is