Elkészítése
Tészta
A lisztet, a hideg vajat, a vizet, az ecetet és a sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát legalább 12 órán át hideg helyen pihentetjük (akár fagyasztható is, így bármikor elővehető).
Töltelék
A káposztát lereszeljük vagy aprítógépben ledaráljuk. Kevés olajon, lassú tűzön, időnként megkeverve puhára pároljuk, sóval és borssal ízesítjük.
Összeállítás
A pihentetett tésztát két részre osztjuk, majd vékony lapokká nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, egyenletesen elosztjuk rajta a párolt káposztát, majd feltekerjük. A tekercset kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Sütés
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Ha még ízesebb változatot szeretnénk, a káposztához adhatunk kevés köményt vagy pirított hagymát is. A hajtókát tálalhatjuk langyosan vagy hidegen, friss salátával kísérve.
