Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A káposztás hajtóka házias, sós finomság, amely tökéletes vendégváró vagy uzsonnára való harapnivaló. A vajas, omlós tésztát a fűszeres párolt káposzta teszi különlegessé, a tejföl pedig még szaftosabbá varázsolja.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
roner
Beküldte: 2013.10.11.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta

A lisztet, a hideg vajat, a vizet, az ecetet és a sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát legalább 12 órán át hideg helyen pihentetjük (akár fagyasztható is, így bármikor elővehető).

Töltelék

A káposztát lereszeljük vagy aprítógépben ledaráljuk. Kevés olajon, lassú tűzön, időnként megkeverve puhára pároljuk, sóval és borssal ízesítjük.

Összeállítás

A pihentetett tésztát két részre osztjuk, majd vékony lapokká nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, egyenletesen elosztjuk rajta a párolt káposztát, majd feltekerjük. A tekercset kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Sütés

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha még ízesebb változatot szeretnénk, a káposztához adhatunk kevés köményt vagy pirított hagymát is. A hajtókát tálalhatjuk langyosan vagy hidegen, friss salátával kísérve.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
roner
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is