Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás hasé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 diónyi sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg fehérkáposzta
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 db leveles tészta
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 10 dkg szezámmag

Elkészítése

A vöröshagymát karikára vágjuk, és a zsír felén üvegesre pirítjuk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a lereszelt nyers káposztát, és natúr pirítjuk, amíg kissé össze nem esik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és köménymaggal ízesítjük. Amikor már kellően megpuhult, félrehúzzuk, és egy kis lyukat készítünk az edény alján.

A megmaradt zsírt és lisztet beletesszük a lyukba, majd rántást készítünk. Miután kissé megpirult, összekeverjük a káposztával, és hozzáadjuk a tej háromnegyedét, hogy krémes állagú legyen.

A kiengedett leveles tésztát 3 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, majd kis négyzetekre vágjuk (kb. 15 darab lesz belőle). A négyzetek közepére káposztát teszünk, majd átlós irányban félbehajtjuk, és villával lenyomkodjuk a széleket.

A maradék tejet összekeverjük a fűszerpaprikával, ezzel megkenjük a hasékat, majd szezámmagba forgatjuk. Előmelegített, 220 fokos sütőben 15 percig sütjük, az utolsó 5 percben légkeveréses módra állítva, hogy aranybarnára süljön.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kaposztas-hase/