Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Káposztás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A káposzta előkészítése Először a káposztát és a hagymát lereszeljük, majd kevés olajon, sóval és borssal megdinszteljük, amíg megpuhul. Ezt követően hagyjuk teljesen kihűlni, mert így könnyebb lesz a tésztába dolgozni. A pogácsa elkészítése A tészta hozzávalóiból elkészítjük a kelt tésztát a szokásos módon: a lisztet, élesztőt, sót, tojást, tejet és vajat összegyúrjuk, majd alaposan […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.08.26.

A pogácsa tésztájához

Beledolgozáshoz

Elkészítése

A káposzta előkészítése

Először a káposztát és a hagymát lereszeljük, majd kevés olajon, sóval és borssal megdinszteljük, amíg megpuhul. Ezt követően hagyjuk teljesen kihűlni, mert így könnyebb lesz a tésztába dolgozni.

A pogácsa elkészítése

A tészta hozzávalóiból elkészítjük a kelt tésztát a szokásos módon: a lisztet, élesztőt, sót, tojást, tejet és vajat összegyúrjuk, majd alaposan megdagasztjuk. Miután a tészta sima és rugalmas lett, letakarjuk, és hagyjuk kelni, amíg duplájára nem nő.

Hajtogatás

Amikor a tészta megkelt, kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd megkenjük a kihűlt káposzta egyharmadával. Ezután következik a hajtogatás: a tészta felső harmadát lefelé, az alsó harmadát felfelé hajtjuk a középső rétegre. Majd a jobb oldali harmadot balra, a bal oldalit pedig jobbra hajtjuk. Letakarjuk a tésztát, és 20 percig pihentetjük.

Ezt a hajtogatást még kétszer megismételjük, közben beledolgozzuk a maradék káposztát is, így minden hajtogatás után a káposztás töltelék egyenletesen eloszlik a tésztában.

A tészta nyújtása és sütése

A harmadik hajtogatás után 10 percig pihentetjük a tésztát, majd kb. 3-4 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel bekockázzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük, és kiszaggatjuk a kívánt formára. A kiszaggatott tésztadarabokat tepsibe rendezzük, majd 5-10 percig pihentetjük. Végül 200-210 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is