Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 15 dkg margarin
  • 1 fej káposzta
  • só
  • szezámmag
Káposztás pogácsa kép

Elkészítése

A káposztát lereszeljük, majd egy serpenyőben megpirítjuk, és ízlés szerint borsozzuk.

Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt hozzáadjuk a tésztához. Közben az egyik tojás sárgáját félretesszük, hogy a pogácsa tetejét majd megkenhessük vele.

Az élesztőt 1,5 dl tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit – beleértve a kihűlt káposztát is – jól összedolgozzuk, és 30 percig kelni hagyjuk. Miután megkelt, kinyújtjuk a tésztát, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. A félretett tojássárgájával megkenjük a tetejüket, majd megszórjuk szezámmaggal.

A pogácsákat 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kaposztas-pogacsa-2/