Elkészítése
A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután kinyomkodjuk a levét. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, aranybarnára pirítjuk benne a cukrot, majd rátesszük a káposztát. Ízlés szerint borsozzuk, és puhára pároljuk.
A réteslapokat konyharuhára terítjük, egyesével megkenjük olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a káposztás tölteléket. A lapok végeit behajtjuk, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. A feltekert rétest kiolajozott tepsibe helyezzük, a tetejét is megkenjük olajjal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
