Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A káposztás rétes egy klasszikus sós sütemény, amely egyszerűen elkészíthető és tartalmas fogásként vagy vendégváró finomságként is megállja a helyét. A pirított káposzta és a ropogós réteslapok kombinációja remek ízhatást ad.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vas Erika
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Töltelék:

A káposztát lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk, amíg levet ereszt. Ezután alaposan kinyomkodjuk és a felhebített olajon barnulásig pirítjuk. Közben ízlés szerint borsozzuk.

Összeállítás:

A réteslapokat duplán használjuk: mindkettőt olajjal megkenjük, egymásra helyezzük, majd a pirított káposztát eloszlatjuk rajta. A tölteléket tejföllel meglocsoljuk, ezután óvatosan feltekerjük.

Sütés:

A megtöltött rétest tepsibe tesszük, majd előmelegített, 200 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp:

A káposztás réteshez adhatunk kevés köménymagot is, ami jól kiemeli a káposzta ízét. A réteslapokat megkenhetjük vaj és olaj keverékével is, így még ropogósabb lesz a tészta.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Vas Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is