Töltelék:
A káposztát lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk, amíg levet ereszt. Ezután alaposan kinyomkodjuk és a felhebített olajon barnulásig pirítjuk. Közben ízlés szerint borsozzuk.
Összeállítás:
A réteslapokat duplán használjuk: mindkettőt olajjal megkenjük, egymásra helyezzük, majd a pirított káposztát eloszlatjuk rajta. A tölteléket tejföllel meglocsoljuk, ezután óvatosan feltekerjük.
Sütés:
A megtöltött rétest tepsibe tesszük, majd előmelegített, 200 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp:
A káposztás réteshez adhatunk kevés köménymagot is, ami jól kiemeli a káposzta ízét. A réteslapokat megkenhetjük vaj és olaj keverékével is, így még ropogósabb lesz a tészta.