Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag réteslap
  • 1 fej káposzta
  • só
  • bors
  • olaj
  • tejföl

Elkészítése

Töltelék:

A káposztát lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk, amíg levet ereszt. Ezután alaposan kinyomkodjuk és a felhebített olajon barnulásig pirítjuk. Közben ízlés szerint borsozzuk.

Összeállítás:

A réteslapokat duplán használjuk: mindkettőt olajjal megkenjük, egymásra helyezzük, majd a pirított káposztát eloszlatjuk rajta. A tölteléket tejföllel meglocsoljuk, ezután óvatosan feltekerjük.

Sütés:

A megtöltött rétest tepsibe tesszük, majd előmelegített, 200 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp:

A káposztás réteshez adhatunk kevés köménymagot is, ami jól kiemeli a káposzta ízét. A réteslapokat megkenhetjük vaj és olaj keverékével is, így még ropogósabb lesz a tészta.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kaposztas-retes-3/