Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg fejes káposzta
  • 2 csomag réteslap
  • 2 evőkanál cukor
  • bors
  • só
  • étolaj

Elkészítése

A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután kinyomkodjuk a levét. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, aranybarnára pirítjuk benne a cukrot, majd rátesszük a káposztát. Ízlés szerint borsozzuk, és puhára pároljuk.

A réteslapokat konyharuhára terítjük, egyesével megkenjük olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a káposztás tölteléket. A lapok végeit behajtjuk, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. A feltekert rétest kiolajozott tepsibe helyezzük, a tetejét is megkenjük olajjal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kaposztas-retes/