Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás hajtóka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 1 evőkanál 10 %-os ecet
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 1 nagy fej káposzta (ha kisebb a fej a káposzta a tészta fele is elég)
  • só
  • bors
  • olaj
  • tejföl

Elkészítése

Tészta

A lisztet, a hideg vajat, a vizet, az ecetet és a sót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát legalább 12 órán át hideg helyen pihentetjük (akár fagyasztható is, így bármikor elővehető).

Töltelék

A káposztát lereszeljük vagy aprítógépben ledaráljuk. Kevés olajon, lassú tűzön, időnként megkeverve puhára pároljuk, sóval és borssal ízesítjük.

Összeállítás

A pihentetett tésztát két részre osztjuk, majd vékony lapokká nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, egyenletesen elosztjuk rajta a párolt káposztát, majd feltekerjük. A tekercset kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Sütés

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha még ízesebb változatot szeretnénk, a káposztához adhatunk kevés köményt vagy pirított hagymát is. A hajtókát tálalhatjuk langyosan vagy hidegen, friss salátával kísérve.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kaposztas/