Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros-túrós lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 15 dkg finomliszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 7,5 dkg hideg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl (ha szükséges)
  • 1 kávéskanál só

Töltelék

  • 50 dkg rögös túró
  • 3 tojássárgája
  • 30 g búzadara
  • 5 tojásfehérje
  • 2 kávéskanál só (vagy ízlés szerint)
  • 1 csokor kapor
  • 60 g olvasztott vaj

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk. Ha nagyon kemény lenne a tészta, akkor dolgozzunk bele kevés tejfölt.

A tésztát nyújtsuk ki 20*30 cm méretűre (én sütőpapíron kezdtem el és azzal együtt emeltem át a tepsibe és nyomkodtam a forma méretére) és tegyük bele az előkészített tepsibe.

Készítsük el a tölteléket. A túrót törjük át a sóval, tojássárgákkal és az aprított kaporral, majd dolgozzuk bele az olvasztott vajat is.

A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és óvatosan forgassuk hozzá a túrótöltelékhez.

A túrós krémet egyenletesen kenjük el a tésztán.

180 fokon, alsó-felső sütéssel süssük kb 40 percig.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/kapros-turos-lepeny-11/